Γεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας

Η Συνταγή είναι από alyscakes

Συστατικά:

1 μεγάλο κολοκυθάκι, δύο αν είναι μικρά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (ανάμεικτος)
1 κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά
Σάλτσα ντομάτας για γεύση, μπορείτε να δείτε πώς την φτιάχνω ΕΔΩ
ρίγανη (για γεύση)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:
60 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια απλό αλεύρι
500 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Και επίσης:
Τυρί για τρίψιμο για γεύση, χρησιμοποιώ ένταμ και παρμεζάνα.

Παρασκευή:

Αρχικά θα ετοιμάσουμε το κρέας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και αφήστε τη να ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις γίνει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα στεγνώνουμε.
Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, φτιάξτε φέτες από τα κολοκυθάκια Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά από το κρέας που είχαμε φτιάξει και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια. Τοποθετούμε όλα τα ρολά σε ένα ταψί

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
Λίγο λίγο θα προσθέσουμε το γάλα, μόλις πήξει θα προσθέσουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να τελειώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ και μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί για γεύση.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200º μέχρι να ροδίσει στη γεύση.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως για να απολαύσετε

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από alyscakes

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με βούτυρο…τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.
Επόμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο γλυκό χωρίς ψήσιμο με Σοκολάτα Βανίλια και με πολύ λίγη ζάχαρη!