Γεμιστά κολοκυθάκια σε σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Γέμιση

1/4 κιλό μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
1/4 κιμά αρνί
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 ψωμάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή και τα δύο
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/3 φλιτζάνι ρύζι

Σούπα
1 κιλό γιαούρτι
σκόρδο 3 σκελίδες πολτοποιημένες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 αυγό (προαιρετικά – δίνει αφράτη υφή)
1 φλιτζάνι νερό από τα μαγειρεμένα κολοκυθακια
Λίγο ξερό δυόσμο
Αλάτι για γεύση
Βούτυρο επίσης προαιρετικό

Εκτέλεση

Για την γέμιση
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια


Σ ενα τηγάνι σοταρουμε το κρεμμύδι και μολις γινει διαφανές προσθετουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε να σοταρουμε μέχρι να αλλαξει χρωμα ο κιμάς.
Μετα προσθετουμε το ρύζι και απο πάνω τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατευουμε για να παρουν όλα τα αρώματα.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε σε ζωμό κοτόπουλου για περίπου 30 λεπτά.


Κρατήστε το ζωμό για να φτιάξετε τη σούπα γιαουρτιού.

Για την σούπα
Ανακατεύουμε ξεχωριστά το γιαούρτι το αυγό, κορν φαλουρ σε ένα μπολ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή
Προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό που κρατήσαμε και το μείγμα γιαουρτιού.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με βούτυρο και ρίχνουμε και το δυοσμο.
Μέσα στην κατσαρόλα με το γιαουρτι προσθέτουμε τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια και μείγμα σκόρδου. Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλη την ώρα μέχρι να πήξει το μείγμα.
(Το ανακάτεμα είναι το πιο σημαντικό βήμα)

Και καλή όρεξη 😋

Προηγούμενο άρθροΠατάτες, κρεμμύδια και ψητές κόκκινες πιπεριές με ζουμερή επικάλυψη…στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠοιος είπε ότι δεν μπορείτε να φάτε γλυκά σε δίαιτα;