Γεμιστά κουλούρια με μαρμελάδα

Υλικά

200 γρ βουτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος,
1 αυγό,
4 κ.σ. ζάχαρη,
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια,
3 – 3,5 φλιτζάνια αλεύρι.

Παρασκευή:

Συνδυάστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Πήρα 3 φλιτζάνια αλεύρι, αλλά ίσως και παραπάνω, όλα εξαρτώνται από το αλεύρι. Ζυμώνουμε την ελαστική ζύμη, την τυλίγουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, προσωπικά έβαλα το βράδυ.
Το βγάζουμε, το χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.

Παίρνουμε ένα κομματι, το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε έναν κύκλο με διάμετρο 30 εκ. και πάχος 2-3 χιλιοστά. Χωρίστε σε 8 ίσα τμήματα.
Βάζουμε στην φαρδιά πλευρά οποια γέμιση του γούστου σας, έχω κεράσια.

Στρίψτε στάνταρ από την φαρδιά στη λεπτή πλευρά, σχηματίζοντας ένα κουλουρι. Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο μέρη της ζύμης. Στο τέλος, παίρνουμε 32 κομμάτια νόστιμα αρτοσκευάσματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C., σκεπάζουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος, μεταφέρουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. να κοκκινίζει.
Όσο είναι ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΛατρεμένο Σπιτικό Παγωτό Φυστίκι…
Επόμενο άρθροΌταν σου λένε “Γιαγιά θέλω ψωμάκια” – Και η γιαγιά κάνει τσουρέκια