Φρέσκα κρουασάν με λουκούμι ή σοκολάτα σε ζύμη βουτύρου

Είναι μια πολύ απλή και νόστιμη ζύμη, και τα κρουασάν λιώνουν στο στόμα. Κρατείται πολύ καλά για πολλές μέρες, αν θέλετε να έχετε ένα σνακ  κοντά σας

Υλικά

200 g βούτυρο
50 g ζάχαρη άχνη
3 κρόκους
350 γρ. Αλεύρι
φλούδα πορτοκαλιού
άρωμα βανίλιας
ζάχαρη άχνη βανίλιας για φινίρισμα

Προετοιμασία:

Μερικώς λιωμένο βούτυρο ή σε θερμοκρασία δωματίου αναμίξτε με μια πρέζα αλάτι, ζάχαρη άχνη, κρόκους αυγού, ξύσμα πορτοκαλιού και βανίλια. Προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια ελαφρώς μαλακή αλλά μη κολλώδη ζύμη. Τυλίξτε τη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.

 

Ανάλογα με τον τύπο του αλευριού που χρησιμοποιείται, είναι πιθανό η ζύμη να απαιτεί λίγο περισσότερο αλεύρι. Θα σας συνιστούσα να μην προσθέσετε περισσότερες από μία κουταλιές της σούπας, η ζύμη σκληραίνει στο ψυγείο.
Αν από την άλλη πλευρά, η ζύμη είναι πολύ σκληρή, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό

Η ζύμη χωρίζεται σε 2-3 μέρη που ανοίγονται με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Πασπαλίστε με το αλεύρι εάν η ζύμη κολλήσει στον πλάστη. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, κόψτε κύκλους διαμέτρου περίπου 20-25 cm. Η ζύμη μπορεί επίσης να κοπεί σε λωρίδες και μετά σε τρίγωνα.

Κάθε κύκλος κόβεται σε 4 και έπειτα κάθε κύκλος τετάρτου χωρίζεται σε 3 ή 4, ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλετε τα κρουασάν. Βάλτε ένα κοματάκι λουκούμι η σοκολάτα (εάν βάλετε σοκολάτα περαστε τις ακρες με λιγο νερό και σφραγίστε) στην φαρδια πλευρά και κυλήστε προς τα πάνω.

Τα κρουασάν τοποθετούνται σε ένα ταψι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με την ραφή κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίγουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (150 βαθμούς, ηλεκτρικός φούρνος στον αέρα) για
περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου τα κρουασάν γίνουν μαλακά.

Ενώ είναι ζεστά, ρίξτε τα σε ζάχαρη άχνη βανίλιας και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.

Καλή όρεξη! 😉

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Τυρόψωμο με Τσένταρ
Επόμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες με λαχανικά…υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο