Το Γεμιστά με ρύζι

Συστατικά:

4 μεγάλες ντομάτες,
5 πολύχρωμες πιπεριές,
μαγειρεμένο ρύζι μακρόκοκκου (2 κσ για κάθε λαχανικο να υπολογίσετε)
ελαιόλαδο,
2-3 κσ πουρε ντομάτας,
κολίανδρο ή μαιντανό,
δυόσμο,
αλάτι
και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κοτσάνια από τις βάσεις τους.
Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τις ρίχνουμε σε ένα multi και πολτοποιούμε.
Τα σπόρια από τις πιπεριές τα αφαιρούμε απλώς με το χέρι (εάν επιθυμούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο multi).


Έπειτα, κόβουμε λίγο την κάτω πλευρά των λαχανικών, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση και να μπορέσουν να σταθούν. Μόλις τα κόψουμε, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου διαστάσεων 30Χ26 εκ.

Μέσα στο πολτό ντομάτος ρίχνουμε τον πουρε, αλάτι, πιπέρι , λαδι, κόλιανδρο ή μαιντανό, δυοσμο.

Πλύντε καλά το ρύζι. Στεγνώστε το ρύζι και γεμίστε κάθε λαχανικό όχι πάνω απο την μέση.


Στην συνέχεια γεμίστε τα λαχανικά με το μείγμα του χυμού μέχρι επάνω και σκεπάστε με τα καπάκια.


Προσθέστε αρκετο νερό (διοτι θα το πιει το ρύζι), λίγο λάδι και πιπέρι από πάνω.
Βάζουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Μετά από 30 λεπτά βγάλτε τα πατηστε τα λιγο απο πάνω , με ένα κουταλι ριξτε τους χυμους απο το ταψί απο πάνω και ξαναβάλτε για 30 λεπτά.

Μετα απο 20 λεπτά τις βγαζουμε και τις πατάμε πάλι απο πάνω.


Αλλα 20 λεπτά και τις ξαναπατάμε από πάνω. Αφου περάσουν τα 20 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο. Συνολικό χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτα

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipe here

Προηγούμενο άρθροΜπάμιες με Μοσχαράκι…όπως το κάνουν οι πραγματικές μαγείρισσες
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα με πιπεριές και σπαγγέτι