Γεμιστά πιτάκια στο τηγάνι με ξηρούς καρπούς και κανέλα

Υλικά

⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι
⅓ φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κρόκοι αυγών
1 + ⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
¼ φλιτζανιού καρύδια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το φυτικό λάδι, το γιαούρτι και τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά σιγά σιγά στο μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις το κουρκούτι σας σχηματίσει μια μαλακή και κολλώδη ζύμη, ζυμώστε για λίγα λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες (σε θερμοκρασία δωματίου).

Φτιάχνουμε τη γέμιση:

Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κάρδαμο, την κανέλα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνω στην άκρη
Ανοίξτε τη ζύμη πολύ λεπτή, σχεδόν σαν χαρτί, σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ 5 εκ, κόψτε κυκλικά σχήματα.
Προσθέστε 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού γέμιση αμύγδαλου/καρυδιού στο κέντρο. Διπλώστε για να σχηματίσετε σχήμα μισού κύκλου. Πιέστε προς τα κάτω τις άκρες και τυλίξτε τες για να σφραγιστούν ή να στεγανοποιηθούν με ένα πιρούνι και να κάνετε
μίνι αποτυπώματα στη σφράγιση. Επαναλάβετε με όλη τη ζύμη.

Γεμίστε μια κατσαρόλα περίπου 5 εκ φυτικό λάδι και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τα μισοφέγγαρα, ένα ένα.
Θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν τα μισοφέγγαρα. Μην τα παραψήσετε διαφορετικά θα καούν.
Τοποθετήστε τα ψημένα μισοφέγγαρα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Σε ένα μικρό πιάτο ρίχνουμε λίγη ζάχαρη αχνη. Βουτήξτε τα μισοφέγγαρα στη ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστά, αλλά αρκετά δροσερά για να τα χειριστείτε, διαφορετικά η ζάχαρη του Ζαχαροπλαστείου δεν θα κολλήσει σωστά.
Τοποθετήστε το σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΣούπερ υγρό και αφράτο κέικ σουφλέ γιαουρτιού