Γεμιστά στήθη κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

2 στήθοι κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
200 ml κρέμα γάλακτος(30%)
20g βούτυρο
150g κίτρινο τυρί (για πάνω)
100 ml λευκό κρασί
6 τριγωνικά κομμάτια λιωμένου τυριού
Σουσάμι

Γέμιση:
4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
100 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια φέτες κίτρινου τυριού

Εκτέλεση

Χωρίστε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση και κόψτε τα οριζόντια.

Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.
Ανοίξτε τα και απλώστε με μουστάρδα. Τακτοποιήστε κομμάτια ζαμπόν και το κίτρινο τυρί.

Κλείστε τα και τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετήστε το βούτυρο και ρίξτε το κρασί. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Τακτοποιήστε το λιωμένο τυρί και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Τρίψτε το κίτρινο τυρί.


Πασπαλίστε με σουσάμι. Επιστρέψτε το ταψί πίσω στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση🌷

Προηγούμενο άρθροΣεφταλιές…δείτε την τεχνική
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα πολύ ζουμερή