Γεμιστά τσουρεκάκια

Νόστιμα ψωμάκια βουτύρου με κεφίρ, τα οποία δεν μπορείτε να μην τα φτιαξετε.
Όλοι θα θέλουν να τα δοκιμάσουν με τσάι ή καφέ! Αυτά τα ψωμάκια είναι μαλακά, αέρινα, γεμιστά με βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (dolce de leche).

Συστατικά:

αλεύρι – 550-600 γρ
μαγιά – 1 κουταλιά της σούπας.
κεφίρ – 150 ml
γάλα – 100 ml
βούτυρο – 70 γρ
ζάχαρη – 5 κουταλιές της σούπας.
αυγά – 1 τεμ
βρασμένο ζαχαρουχο γάλα
βανιλίνη – για γεύση
αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού

Ετοιμάζουμε:

Ανακατεύουμε 100 ml ζεστό γάλα, 1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 10 λεπτά.
Τώρα χτυπήστε 1 αυγό, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τη βανίλια ή τη ζάχαρη βανίλιας. Μόλις η μάζα γίνει ομοιογενής – προσθέστε 150 ml ζεστό κεφιρ και μαγιά.
Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 250-300 γρ αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά βάζουμε 70 γρ λιωμένο βούτυρο, και ρίχνουμε άλλα 200-250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Εξαρτάται και από το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Το βάζουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Τώρα μπορείτε να φτιαξετε τα ψωμάκια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-18 ίσα μέρη – τόσα κολουροτσουρεκα θα έχουμε.
Ανοίξτε με έναν πλάστη και απλώστε βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (dolce de leche).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Μην βάζετε πολύ ζαχαρουχο γάλα! Δεν πρέπει να διαρρεύσει κατά το ψήσιμο, πρέπει να κρατήσετε τα πάντα μέσα.
Έτοιμα ψωμάκια απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και γάλα:
Ένας κρόκος αυγού και μια κουταλιά της σούπας γάλα
αφήνουμε για 15-20 λεπτά και στέλνουμε στο φούρνο (προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς)

Ψήνω:
Μετά από 30-35 λεπτά, είναι έτοιμα λαχταριστά τσουρέκια με βρασμένο ζαχαρουχο γάλα.
Από πάνω μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη .
Παρεμπιπτόντως, αντί για βρασμένο ζαχαρουχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη γέμιση – μαρμελάδα, μούρα, σοκολάτα, σπόρους παπαρούνας κ.λπ.

Νόστιμο για όλους!!!

Προηγούμενο άρθροΡολά πιπεριάς φούρνου…είναι ένα γευστικό, πολύχρωμο και γευστικό πιάτο
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμο στο τηγάνι με ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ