Γεμιστές πιπεριές με κιμά χοιρινό σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά για περίπου 6 μερίδες

500 γραμμάρια χοιρινό κρέας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κοτόπουλου και μοσχαρίσιο
κρέατος, ή κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος)
1 αυγό
1 φλιτζάνι (περίπου 200 γραμμάρια) μαγειρεμένο ρύζι
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 μέτριο έως μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, περίπου 1 φλιτζάνι
1/4 κουταλάκι πάπρικα
3 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
ελαιόλαδο
6 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα- επικάλυψη (δεν είχα και δεν έβαλα)

Σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια απλή σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιούν σπιτική ή κονσέρβα
1 κσ μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι ξηρό βασιλικό ή 2 κουταλιές φρέσκο ​​βασιλικό
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη ή 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
νιφάδες τσίλι για πικαντικο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Ετοιμάστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τον σπόρο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουτάλι.
Ξεπλύνετε το εσωτερικό. Αφήνω στην άκρη.
Σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί κιμά, πάπρικα, παρμεζάνα μαϊντανό, αυγό, προσθέτουμε κρεμμύδι.
Ανακατέψτε το μαγειρεμένο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ένα φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι.
Γεμίζουμε κάθε πιπεριά.
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος βουρτσισμένο με λάδι.
Χτυπήστε μαζί απλή σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μέλι, βασιλικό και ρίγανη.
Περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας τις πιπεριές.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Bήστε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίστε 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα από πάνω. Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με Λάχανο…ωραίο χειμωνιάτικο πιάτο
Επόμενο άρθροΚΑΡΙΔΟΠΙΤΑ με κρέμα και Σοκολάτα