Γεμιστές Πιπεριές με Λευκή Σάλτσα

Απαραίτητα προϊόντα:

2 κ.σ. λάδι
1 μεγάλη κεφαλή κρεμμυδιού
2 καρότα
120 γρ ρύζι
200 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. άνηθος σκόνη
1 κ.σ. πιπέρι
80 ml πουρέ ντομάτας
8 πιπεριές κόκκινες κέρατο
1 κ.σ. λάδι
500 ml νερό

Για τη σάλτσα:
100 ml ζωμού από τις πιπεριές
70 γρ. βούτυρο
50 γρ αλεύρι
500 ml φρέσκο γάλα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε νε 2 κσ λαδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το τριμμένο καρότο και το ρύζι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα 200 ml νερό και ανακατεύουμε να μαγειρευτεί το ρύζι για 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και το αλάτι, πάπρικα, άνηθο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές που εχουμε καθαρίσει από τους σπορους .

Σε ένα ταψί που αλείφουμε με 1 κσ λάδι απλώνουμε τις πιπεριές ρίχνουμε τα 500 ml νερό και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 220 βαθμούς. Βάζουμε από το φούρνο τις γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.


Με μία κουτάλα παίρνουμε 100ml και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και μετά και το
νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα μπεσαμέλ πάνω από τις πιπεριές

και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Αμυγδάλου με κρέμα
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στό πι & Φι