Γεμιστές πιπεριές με ρύζι, κιμά και σταφίδες

Υλικά

ρύζι – 1,5 κουπα
κιμάς – 700 g μοσχαρίσιο κρέας
πιπεριές
3-4 πατάτες κομμένες σε κομμάτια κυδονάτες μικρές
κρεμμύδι – 2 κεφάλια
καρότα – 2 τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
πάπρικα
ντομάτες – 1/2 κουτί
ρίγανη – 2-3 πρέζες
θυμάρι – 2-3 πρέζες
σταφίδες – 100 g
ζωμός – 2 κουπες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις πλένουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα προϊόντα χωρίς τις πιπεριές και το ζωμό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα
που προκύπτει. Βάζουμε πιπεριές και τις πατάτες σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

Υ.Γ: Στην συνταγή εγώ έκανα και μερικές άλλες προσθήκες καρότα, κολοκυθάκια, ντομάτα.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με κόκκινες φακές…Κάτι υγιεινό, φρέσκο, νόστιμο και ενδιαφέρον 🙂
Επόμενο άρθροΜεθυσμένα…με μαλακά δαμάσκηνα και καρύδια