Παραδοσιακό αρνί στο φούρνο Μυτιλήνης

Υλικά

Το πάνω μέρος του αρνιού τον θώρακα( από ένα αρνί 13 κιλά)
4 φλυτζάνες του τσαγιού ρύζι γλασέ
1/2 φλυτζάνα ανάλατο βούτυρο
2 φλυτζάνες ζάχαρη
3-4 κουταλιές κανέλα αλάτι πιπέρι
την συκωταριά του αρνιού
1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά την αφήνουμε να στραγγίξει και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμάτια από τη συκωταριά τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 2-3 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη,την κανέλα και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό ώστε να φουσκώσει λίγο το ρύζι.

Μαγειρεύουμε 10 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η γέμιση . Πλένουμε πολύ καλά το αρνί το αφήνουμε να στραγγίξει το αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε το θώρακα του αρνιού. Με μία μεγάλη βελόνα ράβουμε γύρω-γύρω το σημείο και το κλείνουμε. Τρίβουμε το αρνί με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και το αλατοπιπερώνουμε καλά εξωτερικά.

Ψήνουμε το αρνί χωρίς να το σκεπάσουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς C για να ροδίσει. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς C και συνεχίζουμε το αργό ψήσιμο για 4 με 4,5 ώρες ακόμα ή μέχρι το αρνί να γίνει τόσο μαλακό ώστε να λιώνει στο στόμα.

Σημ: Θα πρέπει να έχουμε πει στον χασάπη μας να το κόψει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε το θώρακα και να τον ράψουμε, να έχει αφήσει δηλ ένα κομμάτι κρέας για καπάκι.

Καλη Επιτυχία

H Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Λεμονιού…με την τεχνική ενός Pastry Chef
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή Τάρτα Φρούτων με ένα μυστικό για ωραίο μπισκότο (Video)