Γεμιστό μπον φιλέ στο φούρνο

Υλικά

2 μπον φιλέ (και τα δύο ήταν 1.500)
200 γραμμάρια μανιτάρια (χρησιμοποίησα έτοιμα μανιτάρια)
150 γρ σπανάκι
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ βούτυρο
ελαιόλαδο
Σάλτσα ροδιού ή σόγιας

Γαρνίρισμα:
Πατάτες
Γλυκοπατάτες

Εκτέλεση

Παίρνουμε το φιλέτο και το «ξεδιπλώνουμε» σαν μεγάλη μπριζόλα. Το χτυπάμε ελαφρά και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.


Τηγανίζουμε ελαφρά το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι. Εάν χρησιμοποιείτε ωμά μανιτάρια, τηγανίστε τα πρώτα και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι. Απλώνουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια πάνω στο κρέας. Τακτοποιούμε το μπέικον και το τυρί.

Τυλίγουμε ένα σφιχτό ρολό.
Αλείφουμε καλά τα τελειωμένα ρολά με σάλτσα ροδιού και τα βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο με βούτυρο. Γύρω από τα ρολά τακτοποιούμε τις φέτες πατάτες καρυκευμένες με αλάτι και ανακατεμένες με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε κομμάτια βουτύρου στο κρέας και τις πατάτες.


Ρίξτε λίγο νερό (ίσως μπύρα). Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 200 ‘.
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά από το βράσιμο (θα χρειαστείτε 15-20 λεπτά για να αρχίσει να βράζει, ακόμα όλα είναι κρύα).
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε τα ρολά με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε ξανά μέχρι να ροδίσουν.

Να εχετε μια ομορφη μερα

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκια σε Αμυγδαλόπαστα…είναι ιδανικά για τσάι ή καφέ
Επόμενο άρθροH πιο γρήγορη Τυρόπιτα