Γιαουρτλού κεμπάπ με χειροποιητες πίτες
Υλικά
για τις πίτες
400 γρ αλεύρι για όλες της χρήσης ,
1 φακελάκι μαγιά ,
λίγο λαδακι ,
λίγη ζάχαρη ,
αλατι κ νερό
για τα Κεμπαπ
600 γρ κιμά, ανάμεικτο κιμά ( μοσχαρίσιο κ αρνίσιο)
1 κρεμμυδι
1 σκόρδο στον τρίφτη,
λίγο ξύδι ,
λίγο ελαιολαδο,
ottoman space ( μιγμα μπαχαρικών)
Για την σάλτσα
4 κσ Λάδι
1 κρεμμυδι ξερό
2 πιπεριες τρικολορε,
σκόρδο ,
2 φύλλα δάφνης,
ντομάτα στον τριφτη
1 κσ πελτέ,
1 κοφτή κγ ζάχαρη,
αλατι ,
πιπερι,
1 κοφτη κγ μπουκοβο.
Εκτέλεση
Το ζυμάρι μου το έφτιαξα με αλεύρι, μαγιά , λίγο λαδακι , λίγη ζάχαρη , αλατι κ νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακια ζυμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφησα κ φούσκωσε , την ξανα ζύμωσα , την μοίρασα σε 10 μπαλάκια που τα άνοιξα με λαδακι, τα τηγανησα κ τα σκέπασα με πετσετα για να μείνουν μαλακα. Εγώ έψησα της πιτουλες στο τηγάνι χωρις λαδακι .
Για τα Κεμπαπ
Τα κεμπάπ τα έφτιαξα με ανάμεικτο κιμά ( μοσχαρίσιο κ αρνίσιο), κρεμμυδι κ σκόρδο στον τρίφτη, λίγο ξύδι , λίγο ελαιολαδο, ottoman space ( μιγμα μπαχαρικών) κ τα ζύμωσα πολυ, πολυ καλα.
Τα εψησα στο σχαροτηγανο με ελάχιστο λαδακι κ μετά στο φουρνο μέσα σε σαλτσα πικάντικη.
Για τη σαλτσα
Σόταρα σε λαδακι , κρεμμυδια ξερά , πιπεριες τρικολορε, σκόρδο , φύλλα δάφνης, ντομάτα στον τριφτη κ πελτέ, ζάχαρη, αλατι , πιπερι, μπουκοβο.
Σερβίρισμα : πίτα , σαλτσουλα, γιαούρτι, κεμπαπ( όποια Θέλει βάζι κρεμμυδι ) μαϊντανό κ πατατούλες🤤🤤
Τα φιλιά μου απ την Άνδρο με πολυ , πολυ αγαπη ❤️❤️
Η Συνταγή είναι της Klodjanna Shehi