Γιαουρτοψωμάκια με κίτρινο τυρί

Γεια σε όλους 🥰.Σας προτείνω να δοκιμάσετε τα αφράτα κίτρινα τυριά μου με ελάχιστο ζύμωμα. Γρήγορα,εύκολα, οικονομικά και πολύ νόστιμα.

Υλικά

280 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
130 γρ κίτρινο τυρί + 10 γρ για το πασπάλισμα
260 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Πρέζα αλάτι
20 γρ λάδι από πάνω

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ανακατευουμε λίγο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου αρχίζουν να παίρνουμε μία υφή ζύμης.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ξαναρίχνουμε Λίγο αλεύρι ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι.

Οταν η ζύμη γίνει αφράτη και δε κολλάει στα χέρια τότε παίρνουμε με το χέρι και σχηματίζουμε μπαλάκια ζύμης τα οποία τα πιέζουμε λιγάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα.
Πάνω από κάθε μπαλάκι βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί κάνουμε με το δάχτυλό μας μία λακκούβα στη μέση βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και από πάνω πάλι τυρί.
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για μισή ώρα είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ αχλαδιού
Επόμενο άρθροΡώσικη σαλάτα που είναι πολύ ζουμερή και νόστιμη