Γιαουρτοψωμάκια με τυρι

Υλικά

Για την ζύμη

αυγά – 1 τεμ.
νερό – 1 κουπα
γιαούρτι – 1/2 κουπα
Βούτυρο – 1/2 κουπα λειωμένο
μαγιά – 1/3 κύβου φρέσκο
αλάτι – 2 κουταλιές της σούπας.
ζάχαρη – 1 πρέζα
αλεύρι

Για την γέμιση
τυρί – τριμμένο
αυγά – 1 τεμ. για εξάπλωση

Εκτελέση

Ζυμώνουμε τη ζύμη το βράδυ, προσθέτοντας στο χτυπημένο αυγό χλιαρό νερό, γιαούρτι, λιωμένο και κρύο βούτυρο, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε όσο αλεύρι απορροφήσει για να γίνει μια ελαστική ζύμη.


Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και τη βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα – μεγαλύτερη. Δένουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το πρωί η ζύμη έχει φουσκώσει.

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου αλειμμένο με λάδι. Από την έτοιμη ζύμη κάνουμε μπαλάκια

και απλώνουμε το καθένα κυκλικά, βάζουμε το τριμμένο τυρί

και το πλαθουμε σε κέρατο.
Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Από πάνω αλείφουμε τα κέρατα με χτυπημένο αυγό. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
όμορφα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αλειφουμε με λάδι και βουτυρο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΘρεπτικό και χορταστικό λαχανόρυζο