Γιαουρτόπιτα με σταφίδες

Υλικά

850 g γιαούρτι λίπους με 10% λίπος
6 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρης
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
80 γρ. Βούτυρο
100g σταφίδες
15 ml ουσία βανίλιας
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας 10g

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι το εκχυλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα έως ότου να γίνει μία κρέμα.


Σε μία φόρμα στρογγυλή περίπου 20-25 εκατοστών αλείφουμε με βούτυρο τη βάση της και στρώνουμε το ένα τρίτο των φύλλων (τα οποία τα έχουμε κόψει στο μέγεθος της βάσης)
Αλείφουμε με βούτυρο τα φύλλα από πάνω καλά προσθέτουμε τις σταφίδες

τη μισή κρέμα και αφού την ισιώσουμε από πάνω προσθέτουμε το άλλο ένα τρίτο φίλων.

Αλείφουμε πάλι με βούτυρο και ξανά σταφίδες και την υπόλοιπη κρέμα και κρατάμε μία μικρή ποσότητα για το τέλος.


Στο τέλος στρώνουμε και την τελευταία στρώση των φύλλων αλείφουμε με βούτυρο και με την κρέμα που κρατήσαμε προηγουμένως.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΔροσιστική Σαλάτα Κοτόπουλο…είναι πιο καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Μανιτάρια και Πατάτες Ογκρατέν: Η Απόλυτη Συνταγή για Οικογενειακό Γεύμα: