Γρήγορη Τυρόπιτα

Υλικά:

500 g έτοιμων φλοιών πίτας (από τα παχύτερα)
500 g τυριού
50 g βούτυρο
250 ml. νερό
125 ml. λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το νερό και το λάδι και προσθέστε αλάτι. Σε ένα στρογγυλό ταψί λαδώστε το ταψί, βάλτε δύο φύλλα, βεβαιωθείτε ότι οι άκρες των φύλλων βρίσκονται έξω από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ένα μείγμα λαδιού και νερού. Στη συνέχεια τοποθετήστε μερικά ακόμη στρώματα φύλλων, αναδιπλώνοντάς τα έτσι ώστε να χωράνε πλήρως στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψεκάστε ξανά με νερό και λάδι και τοποθετήστε ένα διπλωμένο φύλλο. Επαναλάβετε τη διαδικασία και τοποθετήστε το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζουμε με λάδι και νερό και μετά βάζουμε το τελευταίο Φύλλο. Τα δύο πρώτα φύλλα, τα άκρα των οποίων είναι έξω από το ταψί, περιστρέφονται προς τα μέσα. Πασπαλίζουμε την πιτα με ένα μείγμα λαδιού και νερού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ψητές με, λεμόνι και ρίγανη
Επόμενο άρθροΚασερόπιτα με τραγανό φύλλο