Γιαουρτόπιτα με φύλλο

Υλικά (ταψί 26×36 εκ.):

ένα πακέτο λεπτά φύλλα πίτας (15 φύλλα φύλλου)
8 αυγά (χωρισμένα
λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη άχνη
900 γρ γιαούρτι (2% λιπαρά)
ζάχαρη βανίλιας
ξεφλουδισμένο από βιολογικό / βιολογικό λεμόνι
100 γρ χρυσαφένιες σταφίδες (ενυδατωμένη σε 100 ml νερό και 30 ml μαύρο ρούμι)
100g λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων (+ 20g για το ταψί λαδόκολλας)

⭐ Ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με 100 ml νερό και 30 ml κονιάκ και τις αφήνουμε στην άκρη
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους οκτώ κρόκους αυγού λίγο αλάτι τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου απορροφηθεί όλο Βγάζουμε σε ένα μπολάκι 7 κγ απο μειγμα και το κραταμε για το τέλος
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και το ξύσμα του λεμονιού ρίχνουμε και τις σταφίδες εφόσον τις έχουμε στραγγίξει πρώτα και ανακατεύουμε.

Στο μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε έως ότου πάρουμε μία μαρέγκα σφιχτή Σταδιακά ρίχνουμε κουταλιές της μαρέγκας μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 X 36 cm και τις πλευρές και στρώνουμε 5 φύλλα ένα προς ένα και βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποίησε περίπου 100 με 130 ml λιωμένο βούτυρο
Στη συνέχεια απλώνω το μισό μείγμα πάνω από τα φύλλα και στρώνω τα άλλα πέντε φύλλα εφόσον έχω βουτυρώσει πάλι ενδιάμεσα Απλώνω το άλλο μισό μίγμα και μετά στρώνω άλλα πέντε φύλλα από πάνω βουτυρωμένα και αυτά ενδιάμεσα στο τέλος με ένα
κουτάλι απλώνω διάσπαρτα τις επτά κουταλιές από το μείγμα που κρατήσαμε και αλείφω όλη την πίτα από πάνω ψήνουμε 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς όχι σε αέρα και η πίτα μας είναι έτοιμη


Την αχνίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη κόβουμε και σερβίρουμε

Είναι Φανταστική

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΚεικ με πολτό Μήλου