Γιαπράκια (Γεμιστά Αμπελόφυλλα)

Συστατικά

450 γρ άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ¾ ζωμό κοτόπουλου
1½ – 2 λεμόνια
⅓ φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Οδηγίες

Αναμίξτε όλα τα συστατικά γεμισης σε ένα μεγάλο μπολ.


Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα, θα πρέπει πρώτα να τα πλύνετε. Τοποθετήστε τα φύλλα σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξετε. Εάν χρησιμοποιείτε έτοιμα φύλλα, απλά ξεπλύνετε με κρύο νερό
Πως τα φτιάχνουμε: Τοποθετήστε 1 φύλλο με τις φλέβες προς τα πάνω, τοποθετήστε 1 κουταλάκι του μίγματος κοντά στο στέλεχος. Στη συνέχεια, διπλώστε τις πλευρές και στρέψτε τις προς τα πάνω. (Εάν το μείγμα αρχίσει να στεγνώνει απλώς προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου)


Στρώστε στο κάτω μέρος μίας κατσαρόλας με λίγα φύλλα
Στη συνέχεια ξεκινήστε να τοποθετείτε τα φύλλα σε ένα κυκλικό μοτίβο στην κατσαρόλα.

Συνεχίστε μέχρι να γεμισούν όλα τα φύλλα και να τα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα.
Ραντίστε με ελαιόλαδο και καλύψτε τα γεμισμένα αμπελόφυλλα με επιπλέον φύλλα. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό και το χυμό από ½ λεμονιού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μαζί και το
στιμένο λεμόνι στην κατσαρόλα σας.
Καλύψτε το δοχείο με ένα καπάκι και βράστε. Μόλις βράσει αμέσως χαμηλώστε την φωτιά σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 45 λεπτά, ή μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να έχει απορροφηθεί και το ρύζι να είναι μαλακό.
Πριν από το φαγητό προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από μαγειρεμένα γιαπράκια.

ΠΗΓΗ: hearthealthygreek.com

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Στιφάδο με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΗ Πατσαβουρόπιτα (ή πίτα της τεμπέλας )