Είναι ένα τέλειο πιάτο για το τραπέζι της Κυριακής σας ή για οποιαδήποτε άλλη οικογενειακή γιορτή. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί αρνί.

Γιουβέτσι με Αρνάκι

Η Συνταγή είναι της κας Μari Glasgow 

Συστατικά (για 6 μερίδες)
*******************************

1,5 κιλό αρνί σε κομμάτια
(κατά προτίμηση πρέπει ώμος ή ποδι)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1-2 καρότα, κομμένα σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 μικρό ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
2 κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτεςντομάτες, κονκασε)
1 κουταλιά μέλι (ή ζάχαρη)
1 ξυλάκι κανέλας
1-2 κώναράκια δενδρολίβανου
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
250 γραμμάρια ζυμαρικών, (κριθαράκι χοντρό η μέτριο)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για να σερβίρετε 👇
100 g κεφαλοτούρι, τριμμένο ή μπορείτε να προσθέσετε πριν αφαιρέσετε από το
φούρνο λίγο ελληνικό τυρί φέτας ή κυπριακό Hallumi σε κομμάτια …

Μέθοδος Παρασκευής :
*****************************

1- Ξεκινήστε να κόβετε το αρνί σε κομμάτια. Σκουπίστε το αρνί με χαρτοπετσέτες.
2- Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
κρεμμύδια / καρότα / σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Σηκώστε τη φωτιά και προσθέστε το αρνί. Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές έως
ότου τραγανιστούν.
3- Ανακατέψτε τον πουρέ ντομάτας και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί το
κρασί. Προσθέστε τις κονσερβοποιημένες ντομάτες, 2 ποτήρια νερό, κανέλα / δάφνη / δεντρολίβανο
/ ζάχαρη (ή μέλι) και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
4- Σβήστε τη φωτιά και σιγοβράστε με το καπάκι για τουλάχιστον 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


5- Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι  ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και
τα ζυμαρικά. Σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.


6-Τοποθετήστε τα ζυμαρικά μαζί με το κρέας και τη σάλτσα σε ένα ταψί φούρνου (κατά
προτίμηση ένα ταψί για γιουβετσι) και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Καλύψτε το ταψί με
λίγο αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200C για 30 λεπτά.

7- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αν χρειαστεί, και
βάλτε ξανά στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.


8- Αφαιρέστε από το φούρνο πασπαλίστε με λίγο τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί (κεφαλοτύρι) και σερβίρετε αμέσως!

Ευχαριστώ 😊

Ακολουθήστε την Mari Glasgow sto intsagram   καιι στο Youtube

Προηγούμενο άρθροΨητές ντομάτες και Πάστα ντομάτας σε βάζο
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα τρίγωνα τυροπιτάκια