Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο μεζέ. Τον Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!.  Απολαύστε τον σαν “μεζέ” με το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή συνοδεύστε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο μπουκίτσες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπερια πρασινη μεγάλη
μπαχάρι
ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας, το σκουπίζουμε ελαφρώς σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μπουκιές.
Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με λευκό κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ότι έχουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ρύζι

ΠΗΓΗΕιρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη
Προηγούμενο άρθροΤυροκροκέτες Ρυζιού με τυρί ή μανιτάρια
Επόμενο άρθροΡολό κιμά με τυριά