Γιουβέτσι με Κοτόπουλο

Συστατικά

550-600g στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα,κομμένα σε 8 ολόκληρα κομάτια      1 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά κριθαράκι / μανέστρα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/2 κουτί τομάτες κονκασε
2/3 ενός φλιτζανιού χυμό ντομάτας 
2 φλιτζάνια νερό
μια πρέζα ζάχαρη                                                                                    Ενα ξυλάκι κανέλας
4 κγ ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
130g τυρί φέτα, τριμμένη 

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτό το σούπερ εύκολο κοτόπουλο με ζυμαρικό, θερμαίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κγ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.  Αλατίστε και πιπερώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέστε τα  στο τηγάνι, τηγανίζουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ.
Αφαιρέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κγ ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζυμαρικό. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίξτε την ντομάτα κονκασε, το χυμό ντομάτας και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα κρεμμύδια στο τηγάνι, προσθέστε μια πρέζα ζάχαρης, την κανέλα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Γυρίστε τη φωτιά στη μέση, ​​τοποθετήστε το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. (Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος, ελέγξτε εάν έχει απορροφηθεί όλο το υγρό και προσθέστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό στο τηγάνι).
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τρυμμένη φέτα. Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστό. Απολαυστε το!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο σπιτικό τονωτικό για το πρόσωπο με λεμόνι μπορεί να κάνει τις ρυτίδες να εξαφανιστούν
Επόμενο άρθροΑπό τα πιο εύκολα μπισκότα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει!!!