Γιουβέτσι μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

Κοφτό μακαρονάκι
Φρέσκες ντομάτες
1/2 μοσχαράκι
1 κ.γ. Πελτέ
1 κύβο βοδινό
1 κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδου
1σφηνάκι λευκό κρασί
Μπαχαρικά:
Πάπρικα γλυκιά
Μπαχάρι ολόκληρο
καρφάκι Γαρύφαλλο
Κανέλα ξύλο
Αλατοπιπερο
Σουμάκ
Κουρκουμά
Μοσχοκάρυδο
Κάρυ
Μυρωδικά:
Θυμάρι ξερό

Εκτέλεση

Προετοιμασία, τριβουμε την ντομάτα στο χοντρό του τρίφτη, κόβουμε κομματάκια το κρέας (λόγο χρόνου & μόσχου το κόβω για να γίνει πιο γρηγορα) & ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με λίγο αλάτι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο έως ότου γυαλίσει.
Ρίχνουμε το μοσχάρι μας & αφού το θωρακίσουμε προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, κυβο, μπαχαρικά, μέλι, θυμάρι και βράζουμε για 2-3 λεπτά πριν ρίξουμε το βραστό νερό.
Κατεβάζουμε την φωτια μας στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1 ώρα, μπορεί & λιγο παραπάνω, ανάλογα το κομμάτι του μόσχου 
Tip:
Το μεταλλικό που βλέπετε στην κατσαρόλα είναι για χύμα τσάι.

Η πατέντα μου είναι οτι εγω το χρησιμοποιώ για τα ολόκληρα μπαχαρικά. 1ον στο γιουβέτσι & γενικά στα κοκκινιστα οι σκόνες μπαχαρικών κάνουν σκούρα την σάλτσας, 2ον για να μην ψάχνω στο φαγητό το Γαρύφαλλο, Μπαχάρι, Κανέλα & 3ον ειμαι της άποψης ότι τα ολόκληρα μπαχαρικά βγάζουν πολύ καλύτερα αρώματα!!!
Προθερμαίνουμε το φουρνο μας στους 180ο C, αφού εχει ζεσταθεί ρίχνετε το κρέας με το ζουμακι σε ενα πιρέξ ή ταψί, λογικά το φαγητό σας θα χρειαστεί νεράκι έτσι ώστε να μαγειρευτεί το κοφτό μακαρονάκι σας. Όταν τα κάνετε ολα αυτά, βάζετε το ταψί-πιρεξ σας στο φούρνο και μαγειρεύεται εως οτου γίνει το μακαρονάκι σας.
Το γιουβετσάκι μας είναι έτοιμο, αρωματικό & νόστιμο!!!!
Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή φετούλα!!!


Καλη επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

ΠΗΓΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΙΤΕΣ- ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα από τα Χωριά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΚέικ Σιμιγδάλι….Εξαιρετικά νόστιμο! Πολύ ωραία εμφάνιση!