Συστατικά:
1 κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους
2 λίτρα νερού
Λαχανικά  (2 καρότα, 1 μαϊντανό ρίζα, 1 παστινάκι, 1/2 ρίζα σέλινου, 1 πράσο)
άλας
πιπέρι

Σπόρους πιπεριού
250 γρ. ρύζι
40 γρ. λάδι 
1 κρεμμύδι
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
τριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:
Πλένετε το κοτόπουλο και βάζετε για να το μαγειρέψετε. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε καθαρισμένες τις ρίζες λαχανικών, πιπέρι, αλάτι και σπόρους πιπεριού. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι, ρίχνετε χλιαρό νερό πάνω από αυτό και αφήνετε να καθίσει για 10-15 λεπτά τότε στραγγίστε.
Βάλτε λάδι  σε ένα πυρίμαχο μπολ, προσθέτετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρέψτε απαλά για να μαλακώσει. Όταν το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, βγάλτε το και κόψτε το σε κομμάτια. Στραγγίζουμε το ζωμό και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους. Προσθέστε το ρύζι για να μαλακώσει μαζί το κρεμμύδι, ρίξτε τα 3/4 λίτρου ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι να μισό μαλακώσει. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε το κρέας κοτόπουλου πάνω από το ρύζι, ρίξτε περισσότερο ζωμό αν χρειαστεί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 175-200 ° C) μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και το κοτόπουλο να ψηθεί. Ρίξτε το ζεστό βούτυρο από πάνω και πασπαλίστε με πιπέρι.
Σερβίρετε το γιουβέτσι με σαλάτα από  μαρούλι ή σαλάτα αγγουριού με γιαούρτι ή ξινή κρέμα.

Προηγούμενο άρθροΚρουτόνς υπέροχα….με παλιό ψωμί
Επόμενο άρθροΓρήγορη Ικαριώτικη Μακαρονάδα…φανταστική