Σουτζουκάκια

(Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή πουρέ)

Υλικά:
(Σουτζουκάκια)
1/2 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκόρδο λιωμένες
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμι (βρεγμένο και στυμμένο καλά)
3κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γλ. κύμινο
αλάτι/πιπέρι
(Σάλτσα)
1 κουτι πολτό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελιδα σκόρδο λιωμένη
1 ξυλάκι κανέλα
3κ.σ. ελαιόλαδο
νερό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ριχνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά.
2. Τα πλάθουμε μακρόστενα, τα τοποθετούμε σε ταψι και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 220-230 βαθμούς για 15-20λ. περιπου, γυριζοντας τα ενδιάμεσα και από τις δύο πλευρές.
3. Όσο ψήνονται τα σουτζουκάκια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4. Ριχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και λιγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 5λ.
5. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια προσεκτικά μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10-15λ. ή ώσπου να πήξει καλά η σάλτσα.

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΟι Μπαμπάδες της Ρέας