Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Υλικά:

1 φλιτζάνι γιαούρτι των 400 γρ
1 κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
500 γρ κιμά – μείγμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 αυγά
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι για γεύση
1/2 κούπα ρύζι
1,5 λίτρο ζωμός – μοσχάρι, κοτόπουλο ή λαχανικό / της επιλογής σας /

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ζωμό σε κατάλληλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Κόβω κρεμμύδια και καρότα σε κυβάκια.
Όταν βράσει ο ζωμός – ρίχνουμε το κρεμμύδι αφήνοντας λίγο για τον κιμά και τα καρότα και μειώνουμε τη φωτιά στο 1/2 της δύναμής του ματιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, 1 αυγό, το μαύρο πιπέρι, τον μαϊντανό και αλάτι κατά βούληση.
Σχηματίζω μπαλάκια με μέγεθος περίπου 3 – 5 εκ. διάμετρο. Δεν τα κάνω πολύ μεγάλα γιατί όταν ψηθούν με το ρύζι μεγαλώνουν σε όγκο. Τυλίγω κάθε κεφτεδάκι στο αλεύρι και τα βάζω τα κεφτεδάκια στον ζωμό που βράζει.
Επίσης μειώνω τη φωτιά (κατα 1,5 βαθμό) αν ο ζωμός κάνει πολύ δυνατές φυσαλίδες, γιατί με δυνατή φωτιά μπορεί να σπάσουν οι κεφτέδες. Πρέπει να μαγειρευτούν αργά, περίπου 30 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα χτυπάμε με μίξερ τα υπόλοιπα αυγά.
Προσθέτω το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλευρι από το αλεύρωμα των κεφτεδών.
Και επίσης ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι για γεύση.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζω σιγά σιγά να προσθέτω στο μείγμα των αυγών το ζωμό από τα κεφτεδάκια από που έχουν βράσει με μια κουτάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κοψει το μείγμα των αυγών.
Επιστρέφω στην κατσαρόλα το ήδη ζεσταμένο μείγμα από τα αβγά, το γάλα και τον ζωμό από τα κεφτεδάκια στη φωτιά σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Προσέξτε να μην βράσει, λίγο πριν πάρει βράση σβήνω την φωτιά.
Σερβίρω τα κεφτεδάκια πασπαλισμένα με φρέσκο ​​μαϊντανό, λεμόνι και φρεσκοψημένο ζεστό λευκό ψωμί.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και λεμόνι
Επόμενο άρθρο