Γιουβαρλάκια σε σάλτσα Γιαουρτιού

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια
450 g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
¼ φλιτζάνι ρύζι γλασε
1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4-5 φλιτζάνια (1 λίτρο) νερό

Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια

Οδηγίες

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τα κεφτεδάκια. Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά και έχετε ένα λείο μείγμα.
Πλάθετε με τα χέρια σας κεφτεδάκια και τα βάζετε σε πιατέλα ή δίσκο. Προσπαθήστε να τα κάνετε όσο το δυνατόν ίσα σε μέγεθος — χρησιμοποιήστε μια σέσουλα ζύμης μπισκότων αν θέλετε. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

για την σάλτσα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι και τον άνηθο.
Βάζουμε πολύ αργά ζωμό από τα γιουβαρλάκια με τη βοήθεια μιας κουτάλας και παράλληλα ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
Ιδανικά ανακινούμε την κατσαρόλα για να μην σπάσουν τα γιουβαρλάκια.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και μυρωδικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με κρέμα και καρύδι…μας συγκλόνισε η γεύση του
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια απο την Σμύρνη….πρωτότυπη συνταγή