Γλυκά μίνι κουλουράκια με καρύδα

Συστατικά:

350 γρ. Λεπτό σιμιγδάλι,
120 γρ. Γάλα,
80 γρ. Λάδι,
60 γρ. Ζάχαρης,
1 αυγό,
ξύσμα μισού πορτοκαλιού,
ο χυμός ολόκληρου του πορτοκαλιού = 116 γρ.,
50 γρ. αλεσμένη καρύδα, (και άλλα 50 γρ για την επικάλυψη)
11 γρ. μπέικιν πάουντερ
και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά(κρατάμε 50 γρ σιμιγδάλι) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός καλά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη την ζύμη 15-20 λεπτά.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το υπόλοιπο σιμιγδάλι με  καρύδα και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μια δόση σαν μπαλάκι το περνάμε από το μείγμα σιμιγδάλι – καρύδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο γλυκό με μαστιχα… Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΠολύ μαλακό κέικ γιαούρτι χωρίς προσθήκη σιροπιού