Γλυκά τυροπιτάκια

Τα γλυκα τυροπιτακια θα μαζέψουν όλη την οικογένεια για να τα φάνε. Απίστευτα νόστιμα και γλυκά!

Υλικά

✅Για την ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι
10 γραμμάρια μαγιά ξερή
300 γραμμάρια γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
μια πρέζα αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα τυροπιτάκια
ζάχαρη άχνη

✅Για τη γέμιση:
400 γραμμάρια τυρί κοτατζ ή ανθότυρο
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια αυγών
τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι

✅Μαγείρεμα:

Προσθέτουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά να ζωντανέψει η μαγιά.
Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και το αλάτι.
Ενώνουμε και τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε μια ομοιογενή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό μέρος για μερικές ώρες.
Τοποθετούμε την φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένη σανίδα.

Για τη γέμιση:
Χτυπήστε τα ασπράδια. Ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το σιμιγδάλι, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού τριμμένο.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια την τελευταία στιγμή και ανακατέψτε ξανά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε πολλά μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο και κόβουμε σε τετράγωνα.
Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση κάθε τετραγώνου.
Γυρίζουμε τις άκρες των τετραγώνων στο κέντρο και στερεώνουμε.
Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί αλειμμένο με φυτικό λάδι.
Αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Ψήνουμε στους 200 C για 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: umelaya hozyaika

Προηγούμενο άρθροΑπλές και νόστιμες ψητές πιπεριές Ογκρατέν
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι