Χειροποίητα Μπισκότα Αμυγδάλου

Αυτά τα χειροποίητα μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απόλαυση που αγγίζει την ψυχή. Η γεμάτη γεύση του αμυγδάλου συνδυάζεται αρμονικά με την τραγανή υφή του μπισκότου, δημιουργώντας μια εμπειρία που θα σας ξετρελάνει.

Φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά, αυτά τα μπισκότα είναι μια υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Τα αμύγδαλα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό, ενώ η απουσία συντηρητικών και τεχνητών χρωστικών εγγυάται την υψηλή ποιότητα του προϊόντος.

Δοκιμάστε τα σκέτα, με τον καφέ ή το τσάι σας, ή συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας γλυκό. Είτε τα απολαύσετε μόνοι σας, είτε τα μοιραστείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτά τα μπισκότα αμυγδάλου θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές γεμάτες απόλαυση.

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις, όπως σοκολάτα, βανίλια και πορτοκάλι.
  • Είναι ιδανικά για δώρο, καθώς έρχονται σε όμορφες συσκευασίες.
  • Υποστηρίζουν την ελληνική παραγωγή, καθώς φτιάχνονται με ελληνικά αμύγδαλα.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτά τα χειροποίητα μπισκότα αμυγδάλου!

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 100 ml καλαμποκέλαιο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 3 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή βιτάμ
  • 650 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 χούφτα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα
  • Αμύγδαλα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες και το βούτυρο και χτυπήστε καλά.
  4. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Προσθέστε τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε ξανά.
  6. Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ και σχηματίστε στρογγυλά μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Γαρνίρετε με αμύγδαλα (προαιρετικά).
  8. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού ή κομματάκια σοκολάτας.
  • Αν θέλετε τα μπισκότα σας να είναι πιο τραγανά, ψήστε τα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια στο Τηγάνι: Κροκάν από Έξω, Ζουμερά από Μέσα!
Επόμενο άρθροΠανσέτες με δίχρωμες πιπεριές: Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για κάθε περίσταση!