Υλικά
1 κιλό ανθότυρο
4 αυγά
500 γρ. φύλλο κρούστας
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 ποτήρια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Απλώνετε το φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια και το χωρίζετε σε κομμάτια, διαγράφοντας τέσσερις κάθετες και τέσσερις οριζόντιες γραμμές, έτσι ώστε να έχετε 16 κομμάτια.
2. Τοποθετείτε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
3. Σε ένα πιάτο, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια περιχύστε μ’αυτά το λιωμένο ανθότυρο και πασπαλίστε ολόκληρο το μίγμα μετο μισό φλιτζάνι μελιού. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας, μέχρι να ένα εύπλαστο και ομοιογενές μίγμα.

4. Τοποθετείτε σε κάθε ένα από τα 16 φύλλα μια κουταλιά από το μίγμα και τα τυλίγετε, σε ροδέλες ή τρίγωνα, ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε να τους δώσετε.
5. Τα τηγανίζετε σε Καυτό λάδι και μόλις τα κατεβάσετε από τη φωτιά τα σερβίρετε σε μια πιατέλο και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζοντας με κανέλα & ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Ρυζόγαλο Καστοριανό!
Επόμενο άρθροΗ Λεμονόπιτα της Καπελίνας