Γλυκιά γαλατόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτα, 500 γρ
150 γρ βούτυρο αγελάδος
150 γρ ζάχαρη
600 ml φρέσκο ​​γάλα
4 αυγά
1 ξυλάκι κανέλας
1 ξυλάκι βανίλιας

Εκτέλεση

Το βούτυρο λιώνει και κάθε φύλλο πασπαλίζεται με αυτό και στη συνέχεια αλείφετε με ένα πινέλο.
Διπλώνουμε κατά μήκος στα 4 σαν φυσαρμόνικα.
Αρχίζουμε να παρατάσσουμε τα σουρωμένα φλυλα από το κεντρο το ταψιου και προς τα τοιχωματα.
Έτσι μέχρι να τελειώσουμε και τα 12 φύλλα.
Βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ζεσταίνουμε το φρέσκο ​​γάλα με το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια και η ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια.
Προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του ΓΑΛΑ σιγά-σιγά και ελαφρά στα 4 χτυπημένα αυγά
Επιστρέψτε το μείγμα ξανά στο γάλα. Στραγγίστε μέσα από ένα σουρωτήρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε την κρυωμένη πίτα με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Бистра Борисова

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά φριτάτα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΛουκούμι με μανταρίνι