…για το σχολείο για την δουλεια για την τηλεόραση για την εκδρομή 😆😆😆 μαθαίνω δεν μπορώ να πω κάθε φορά και καλύτερες μου βγαίνουν θεωρώ πολύ δύσκολη υπόθεση το άνοιγμα στα φύλλα .με ένα κιλό αλεύρι βγήκαν ένα μεγάλο ταψί 40 η τυρόπιτα και έξι ατομικά στριφτά
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό (όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
700 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ανθότυρο
Λίγο πιπέρι
Για το άλλειμμα:
Καλαμποκέλαιο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύδι.
Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκέπασε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ την να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα πιάτο βάζω αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Σε ένα άλλο πιάτο έβαλα την φέτα και το ανθότυρο και λίγο πιπέρι
Σε μια κούπα έβαλα μέχρι την μέση καλαμποκέλαιο και ελαιόλαδο με ένα πινέλο για το αλειμμα
Βάζω την ζύμη πάνω στο ξύλο που ανοίγω τα φύλλα και κάνω μικρές μπαλίτσες περίπου 15 τις βάζω σε μία πιατέλα δίπλα μου
μετά παίρνω μία μία ρίχνω αλεύρι και πλάθω ανοίγοντας με προσοχή ένα ένα τα φύλλα σε κάθε φύλλο μόλις το ανοίξω ρίχνω
με πινέλο λάδι και γέμιση με τυρί διάσπαρτα με το χέρι μετά διπλώνω με τα χέρια και το βάζω κυκλικά στο ταψί μέχρι να γέμισει όχι πολύ στριμωχτα
για να ψηθούν καλα μόλις τελειώσω και γεμισει το ταψί ρίχνω λάδι με το πινέλο σπο πάνω
και λίγο νερό και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Με ένα κιλό αλεύρι βγήκαν ένα μεγάλο ταψί 40αρι τυρόπιτα και έξι ατομικά στριφτά
Συμβουλές:
Αλεύρι: Πειραματίσου με διαφορετικά είδη αλευριού για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.
Πάχος φύλλου: Το πάχος του φύλλου επηρεάζει την υφή της τυρόπιτας. Πιο λεπτά φύλλα θα δώσουν μια πιο τραγανή υφή.
Mε ένα κιλό αλεύρι βγήκαν ένα μεγάλο ταψί 40 η τυρόπιτα και έξι ατομικά στριφτά
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου