Συστατικά 

2 συσκευασίες  φίλου Pillsbury ή 2 φύλλα σφολιάτα κανάκη
2 λεμόνια, ξύσμα και χυμό, χωρισμένα
220 gr συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
διαφήμιση – κρατήστε κύλιση

Οδηγίες συνταγής 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C. Στρώστε την βάση ενός ταψιού 20 × 30 εκ με αλουμινόχαρτο και βουτυρώστε ελαφρά.Βγάλτε το ένα φύλλο και στρώστε το πάνω από το αλουμινόχαρτο. Ανακατέψτε το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών και το χυμό από 2 λεμόνια μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το τυρί κρέμα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη στο μείγμα με το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες και τότε απλώστε το πάνω από το κάτω στρώμα της ζύμης 

Ξετυλίξτε το δεύτερο κουτάκι ζύμης και στρώστε πανω από το μείγμα τυρί κρέμας, τραβώντας απαλά τη ζύμη στις άκρες. Βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο πάνω από τη στρώση της ζύμης.  Ανακατέψτε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ και απλώστε το πάνω από το βούτυρο.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά μέχρι από πάνω να χρυσίσει καλά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Ανασηκώστε το  από το ταψί χρησιμοποιώντας το  αλουμινόχαρτο καί βάλτε το για να το κόψετε.

Κόψτε σε τετράγωνα, αφήνοντας το πάνω στο αλουμινόχαρτο. Επιστρέψτε το πίσω στο ταψί μαζί με το αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 1 ώρα.

 

Καλή Επιτυχία

Allrecipes

Προηγούμενο άρθροH πιο γρήγορη ζύμη…που κάνεις τα πάντα
Επόμενο άρθροΩραία ψωμάκια με γλυκοπατάτα