Γλυκο κέικ ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά

Συστατικά:

400-500 g μπισκότα,
400 ml κρέμα γάλακτος,
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας,
1-1,5 κουταλιές κακάο
Για το γλάσσο:
60-70 g σοκολάτας μαγειρέματος,
100-120 ml κρέμα γάλακτος

Παρασκευή:

Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλιας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα μίξερ μέχρι να πάρετε μια παχιά κρέμα. Χωρίστε το μείγμα σε 2 μέρη και τοποθετήστε το κακάο στο ένα. Καλύψτε ένα τετράγωνο κουτί παγωτού με διαφανής μεμβράνη και βάλτε το μισό από την ελαφριά κρέμα στο κάτω μέρος.

Τακτοποιήστε το μπισκότο πάνω του,

στη συνέχεια γεμίστε κρέμα ξανά, μπισκότο ξανά, στη συνέχεια το μισό από το σοκολατενια γέμιση, στη συνέχεια μια σειρά μπισκότων και στη συνέχεια τη γέμιση και τελειώστε με ένα στρώμα μπισκότων.
Καλύψτε το κέικ με την μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να το αφήσετε.
Για το γλασο, βράστε τη κρεμα γάλακτος, αλλά προσέξτε να μην βράσει και μετά αφαιρέστε από τηφωτιά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε για να συνδυάσετε όμορφα.

Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο, αφαιρέστε την μεμβράνη και γυρίστε το αργά ανάποδα πάνω σε ένα δίσκο. Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω στο κέικ, βάλτε το λίγο στο ψυγείο, μετα διακοσμήστε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΑυθεντική Σπαγγέτι καρμπονάρα
Επόμενο άρθροΕάν τα λουλούδια σας έχουν μαραθεί, μην τα πετάξετε: αυτά τα 3 συστατικά το ξαναζωντανεύουν, αποδεδειγμένα λειτουργεί!