Γλυκόξινο κοτόπουλο με μανιτάρια

Συστατικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα
2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
Λεμονι lime
κρέμα μπαλσαμικο

Σάλτσα σόγιας
Γλυκιά σάλτσα σόγιας
Σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
2-3 μπουτια κοτόπουλο (αλατισμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα αλλά έως και μία ημέρα)
Αλάτι πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαλακώστε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέστε αλάτι και βάλτε στη
μέση του τηγανιού το κοτόπουλο. Με το δέρμα κοτόπουλου προς τα κάτω. Αφήνουμε το δέρμα να ροδίσει
καλά (εν τω μεταξύ το λίπος του κοτόπουλου θα λιώσει στο τηγάνι και δίνει πολύ άρωμα)
Μόλις ροδίσει αρκετά, αναποδογυρίστε και προσθέστε τα λαχανικά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δέκα λεπτά
Στύψτε το λάιμ και ακούστε το να τσιτσιρίζει. Ντεγλασαρετε με αυτόν τον χυμό
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι περίπου σάλτσα ντομάτας
1/8 φλιτζάνι γλάσο βαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας σόγια και γλυκιά σάλτσα σόγιας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αν σας αρέσει η σάλτσα λίγο πιο πηχτή, όπως εγώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν φλαουρ και νερό.
Χρησιμοποίησα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και περίπου 1/8 φλιτζάνι νερό.

ΠΗΓΗ: Stuart Braun

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά…ένα υγιεινό, πλούσιο γεύμα για παιδιά και ενήλικες.
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ σοκολάτας .. η συνταγή είναι από την δικιά μου κουζίνα