Γλυκό Σύκου και Αρώνια

Υλικα:

ώριμα σύκα 2 κιλά
Αρωνια 1 κουτ.
ζάχαρη 2 κιλά
νερό 400 ml
κιτρικό οξύ 2 κουτ.

Παρασκευή:

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα και τα αρώνια.
Ξεφλουδίστε τα σύκα από τα κοτσάνια.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προετοιμάστε το σιρόπι ζάχαρης.
Προσθέτουμε τα σύκα και τα αρώνια.


Μόλις βράσει το σιρόπι, αφαιρούμε τον αφρό.


Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, στην επιθυμητή πυκνότητα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί και να σταθεί μέχρι το πρωί.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να πήξει λίγο ακόμη το γλυκό.
Προσθέστε κιτρικό οξύ και μετά από 5 λεπτά σβήστε τη φωτιά.


Αφήνουμε το γλυκό για μερικές ώρες και γεμίζουμε σε βάζα.
Κλείστε με καπάκια και αποστειρώστε για 5 λεπτά.
Αποθηκεύστε τα βάζα σε δροσερό μέρος.

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Κολοκυθιού
Επόμενο άρθροΥπέροχο πιάτο με Μελιτζάνες και Πατάτες στο ταψί