Γλυκό Τρούφα ή Μυρμηγκατο

Υλικά

5 αυγά
1/2 βιτάμ
1 φλυτζάνη άχνη
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 μπεικιν

Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό.
1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)

για το Γαρνίρισμα
1 κουβερτούρα
6 κουταλιές αχνη ζάχαρη
6 κουταλιες γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα, και ρίχνουμε την άχνη, τους κρόκους των αυγών,
και το βιτάμ μισολιωμένο.
Το γάλα στο παραπάνω μείγμα το ρίχνουμε, ενώ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι την τρούφα,και το
μπεικιν και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 130 βαθμούς C
για 40 λεπτά.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.

To αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιαζουμε. Αφήνουμε να πιει το σιρόπι.

Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας ως εξής:
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το
γάλα και 1 κγ κονιάκ(προεραιτικά) κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στη σοκολάτα.
Αποσύρετε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε να γίνει χλιαρό και το απλώνετε πάνω στην
επιφάνεια του κέικ.

ΠΗΓΗ: Εύη Καμπάνταη

Προηγούμενο άρθροΥγρό Κέικ Πορτοκάλι με μπαχαρικά…απολαύστε χωρίς περιορισμούς 😉
Επόμενο άρθροΣνιτσελ Μορχαράκι παρμεζάνα