Γλυκό Τυρόψωμο με παρμεζάνα

Συστατικά
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι σουσάμι, για πασπάλισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, αναμίξετε το τριμμένο τυρί με το γάλα μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά και αφήνεται στην άκρη.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και προσθέστε τα σε ένα άλλο μπολ. Χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστεί η μαρέγκα. Τώρα προσθέστε τους κρόκους, ένα προς ένα, και συνεχίστε να χτυπάτε μετά από κάθε προσθήκη και αφήστε στην άκρη.
Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα τρίτο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Τώρα προσθέστε το μείγμα των ασπραδιών και του κρόκου στο αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέστε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το τυρί και το μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει.
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 190 ° C. Βουτυρώστε και ελαφριά αλευρώστε ένα ταψί 20χ30 εκ. Ρίξτε το μείγμα και το απλώστε ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με τους σπόρους του σουσαμιού.
Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Αφήστε να κρυώσει πριν το αφαιρέσετε από το ταψί. Κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: cookingtheglobe.com

Προηγούμενο άρθροΤο Υγιεινό Λαχανόρυζο
Επόμενο άρθροΗ πιο γρήγορη Λευκή Τούρτα Ταψιού