Γλυκό ψυγείου με μπισκότο

Υλικά

Για το παντεσπάνι βάσης:
150 γραμμάρια ζάχαρης
100 γραμμάρια αλεύρι
70 g παπαρονοσπορο (προαιρετικά)
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι

Για την κρέμα:
500 ml γάλακτος
200 g βούτυρο
100 g ζάχαρης
70 g κορν φλαουρ
4 κρόκους
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το στρώμα μπισκότων:
200 ml στιγμιαίο καφέ αραιομένο σε νερο
100 γραμμάρια μπισκότα
200 γραμμάρια σοκολάτας
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ξεκινάμε να χτυπάμε μέχρι να κρεμώσει το μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε τους σπόρους παπαρούνας, βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους αυγών τη ζάχαρη το κορν φλαουρ το μέλι και λιγο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μετα προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ βάσης το βούτυρο και το εκχυλισμα βανίλιας το χτυπάμε να κρεμώσει και σιγά-σιγά και σταδιακά προσθέτουμε κουταλιές της σούπας από την κρέμα μέχρι να την προσθέσουμε όλη ενώ χτυπάμε συνέχεια με το μίξερ.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μετά τη ρίχνουμε σε ένα μπολάκι όπου έχουμε τρίψει μέσα τη σοκολάτα ανακατεύουμε για να λιώσει το μείγμα και να γίνει ένα γλάσο σοκολάτας.
Σε ένα δίσκο βγάζουμε το παντεσπάνι απλώνουμε από πάνω την κρέμα ισιώνουμε και από πάνω στρώνουμε τα μπισκότα τα οποία τα βουτάμε μέσα στο διάλυμα του καφέ.
Από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά κουλουράκια με άρωμα λεμονιού…Τα αγαπημένα κουλουράκια όλων
Επόμενο άρθροΜπριος ρολά με κρέμα και σοκολάτα