Η Γλυκια Αμαρτία της Γωγώς

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Υλικα

Για την Βάση

1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι
Ζάχαρη 1/3 φλ τσαγιού
Νερό 1/3 φλ τσαγιού
Βανίλια 1 καψουλάκι

Για την κρέμα

Φρέσκο χυμό πορτοκάλι 500ml
Βούτυρο Αγελάδος 160 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Αυγά 2 τεμ σε θερμ. Δωματίου (χτυπημένα)
Ζάχαρη 1/3 φλ τσαγιού
Κορν φλαουρ 5 κ γλυκού γεμάτα

Για την Γκαναζ

Κρεμα Γάλακτος 300ml
Κουβερτούρα 400γρ
Βούτυρο 1 κ γλυκού
Αλάτι 1 τσιμπια
Τρουφα σοκολάτας

Ταψί 20χ20 εκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει μία βραση
το αφήνω 1-2 λεπτά.

Στρώνω την βάση με φρυγανιές να την καλύψω παντού.΄Σιροπιάζω όχι με παρα πολύ σιρόπι και αφήνω στην άκρη.

Για την κρέμα

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνω το χυμό, τα αυγά, ζάαχαρη, κορν φλαουρ και ανακατεύω καλα και προσθέτω και το βούτυρο.
Ανάβω το μάτι σε μετρια-υψηλη φωτιά και ανακατεύω συνεχως να λιώσει το βούτυρο και να πήξει η κρέμα. Κατεβάζω από το μάτι την αφήνω να κρυώσει λίγο.
Αδειαζουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρεμα.

Για την γκαναζ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φθάσει σε σημείο βρασμού θα την ρίξω μέσα στην κουβερτούρα θα την αφήσω 1 λεπτό και μετά θα προσθέσω το βούτυρο και το αλάτι.
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει (5+ λεπτά). Αφήνω λίγο και να κρυώσει.
Βγάζω το γλυκό από ψυγείο και ρίχνω την γκαναζ απο πάνω την απλώνω και πασπαλίζω με τρούφα.

Μετα την βάζω στο ψυγείο για να παγώσει.

Ετοιμηηηηηηηηηηηη

Εγγραφείτε στο κανάλι τηε συνταγής Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με σολομό, απλό και νόστιμο…καλύτερη γεύση από το carbonara!
Επόμενο άρθροΠλαστός…Μία πίτα γεμάτη Ελλάδα