Παραδοσιακός Χαλβάς Φαρσάλων

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική για την Καραμέλα
1200 γρ Ζεστό Νερό
800 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
200 γρ Νισεστε
2 Βανίλιες
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
50 γρ Καρύδια και 50 γρ Αμύγδαλα φιλέ
Καρύδια για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε την καραμέλα όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε τα 150gr ζάχαρη τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα
Οσο λιώνει η ζάχαρη σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό τη ζάχαρη τις βανίλιες το νισεστέ και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Πολύ σημαντικό είναι να μην αφήσετε την καραμέλα να πάρει πολύ σκούρο χρώμα καθως θα πικρίσει ο χαλβάς μας

Οταν είναι έτοιμη η καραμέλα μας ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς
Πολύ σημαντικό είναι να σας αναφέρω για να μην τρομάξετε ότι καθώς θα ρίξετε το μείγμα του νισεστές την καραμέλα θα παγώσει και τα κρυσταλλώσει για αυτό σας είπα ότι χαμηλώνουμε την ένταση και καθώς ζεσταίνεται θα ξανά λιώσει

Οταν ο χαλβάς μας θα έχει πήξει και θα έχει πάρει αυτή τη μορφή ρίχνουμε τα καρύδια και το αμύγδαλο φιλέ που του ταιριάζει πάρα πολύ και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού
Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 33 εκατοστών ρίχνουμε το χαλβά και απλώνουμε ομοιόμορφα

Στολίζουμε όλη την επιφάνεια του Χαλβά με ολόκληρα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με μορταδέλα, ντομάτα και μπόλικη μοτσαρέλα μμμ
Επόμενο άρθροΤο Παστίτσιο της Μαμάς