Γλώσσες της πεθεράς

Υλικά:

1 πακετο σφολιατα (2φυλλα)
1 φακελακι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ,
2 νεροποτηρα γαλα,
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγο με λιγο νερο για επαλειψη.

Σιροπι:

1,5 νεροποτηρο ζαχαρη,
1 νεροποτηρο νερο
1 φλουδα λεμονιου

Εκτελεση:

Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά και βραζουμε 2-3 απο το σημειο βρασμου Χτυπαμε την κρεμα ζαχαροπλαστικής με το γαλα και στο ψυγειο.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά παγωμένη .
Αν θέλουμε το τελευταίο μισάρωρο πριν τη χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη.
Βάζουμε και το μπωλ ανάδευσης στην κατάψυξη επίσης (καλό είναι να χρησιμοποιούμε μεταλλικό μπωλ) .
Όταν βεβαιωθούμε ότι και η κρέμα γάλακτος αλλά και το μπωλ είναι καλά παγωμένα , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ .
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλο λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να αποκτήσει γραμμώσεις από τους δάρτες του μίξερ.

Απλωνουμε το καθε φυλλο σφολιατας σε ταψια με λαδοκολλα και τα κοβουμε στα 8 οπως στην φωτο

και στρογγυλεύουμε τις ακρες. Τα περνάμε με το αυγο με λιγο νερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμούς στην πρωτη σχαρα, ψηνουμε να παρουν χρωμα και να φουσκωσουν.


Τα ανοιγουμε απο την μια μερια ( οχι μεχρι κάτω) συροπιαζουμε με πινελο η με κουταλι ελαφρα
Ανοιγουμε το καπακι και βαζουμε μια στρωση κρεμα μιλφει και μια στρώση σαντιγη και τις βαζουμε στο ψυγειο.

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλοτηγανιτες..με δύο υλικά
Επόμενο άρθροΨωμάκια φούρνου με γέμιση μαρμελάδας μήλου!