Γλώσσα Μοσχαρίσια τηγανιτή με βούτυρο

Υλικά

μοσχαρίσια γλώσσα – 1 τεμ.
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
βούτυρο αγελάδας – 200 γραμμάρια
λευκό κρασί – 100 ml
μαύρο πιπέρι – για γεύση
λεμόνι – για γεύση και διακόσμηση

Εκτέλεση

Έχω λοιπόν βράσει την γλώσσα για περίπου μισή ώρα, αφού πριν την έπλυνα και την καθάρισα καλά Θέλει καλό ξάφρισμα γιατί η γλώσσα αφρίζει πολύ.
Την έβγαλα , την στράγγισα, ξεφλούδισα με προσοχή την γλώσσα και την έκοψα σε φέτες.

Τώρα βάζω βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι και αφού λιωσει και κάψει θα απλώσω τις φέτες. Αλατίζω , πιπερώνω και αφού ροδίσουν κάνω το ίδιο γυρίζοντας από την άλλη μεριά. Όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρα, σβήνω με μία κούπα λευκό κρασί και σκεπάζω για 4-5 λεπτά το τηγάνι
Όταν η γλώσσα παραμένει μόνο λιπαρή και έχει ωραίο ελαφρώς τηγανισμένο χρώμα, είναι έτοιμη.

Σερβίρετε με λεμόνι στημένο και μια φέτα λεμόνι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων.
Επόμενο άρθροΓλυκάκια σε Αμυγδαλόπαστα…είναι ιδανικά για τσάι ή καφέ