Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες Λεμονάτο και σκορδάτο

Υλικά

Για την μαρινάδα
1 Κούπα του Τσαγιού λάδι
2 Κουτάλιες της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι κύμινο
1 Κουτάλι της σούπας μέλι
Χυμό από δύο λεμόνια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 Κύβο Ζωμό λαχανικών
3 Σκελίδες σκόρδο
1 Κουταλάκι θυμάρι
και ρίγανη Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μας και η μαρινάδα μας είναι έτοιμη.
Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρέας και την μισή μαρινάδα το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ωρα

και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πατάτες με την υπόλοιπη μαρινάδα.


Έχουμε κάνει μερικές τρύπες στο κρέας μας και έχουμε βάλει τις δύο σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό ίσως χρειαστεί και περισσότερο.
Έχουμε Προθερμάνει το φούρνο μας στο 180 ψήνεσαι για 3 ωρες προς το τέλος αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε ανοιχτό να πάρει το χρώμα του. Σερβίρουμε ζεστό όπως είναι

Καλή Απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros

 

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΦρέσκια σαλάτα λάχανο με σως γιαουρτιού 🥗!