“Κρουασάν” Γεμιστά

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα κρουασαν γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία.

Υλικά για 48 τεμάχια.

Μπορείτε να πάρετε τα μισά με την μισή δόση.

Αλεύρι – 500 – 550 g,
μια πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 10-12 g
Ζάχαρη – 130 g
Βαν. ζάχαρη – 10 g
βούτυρο ή μαργαρίνη – 200 g
Ξινή κρέμα ή Γιαουρτι – 200 g
Αυγά – 2
Μαρμελάδα ή άλλη γέμιση. Έχω βερίκοκο και δαμάσκηνο.

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Εδώ τρίβουμε το κρυο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε τα αυγά, την κρέμα
γάλακτος και ζυμώστε μια απαλή, ελαστική ζύμη. (μην ζυμώνετε για πολλή ώρα).
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και σχηματίζουμε μια μπάλα.

Όσο δουλεύουμε με το ένα μέρος, ξαναβάζουμε το άλλο στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο περίπου.
50 εκ. Χωρίζουμε σε 24 τρίγωνα. Γεμίζουμε το καθένα με μαρμελάδα και στρίβουμε σε ρολό.
Κάνετε το ίδιο με το άλλο μέρος της ζύμης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου. 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΡολό Κιμά και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΑνακαλύψτε τον μπαλεζέ: Το θησαυρό της Μυτιλήνης