Συστατικά:

5 μεσαίου μεγέθους πατάτες
150-200 γραμμάρια τριμμένο τυρί
4 μεγάλες κουταλιές γιαουρτι
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μερικές ψιλοκομμένες ελιές
προαιρετικά μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κάρυ)

Παρασκευή:
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες, αλλά όχι εντελώς, θα πρέπει να παραμείνουν ελαφρώς άβραστες
Αφήστε να κρυώσουν καλά και ξεφλουδίστε.
Τρίψτε τη μεγάλη πλευρά του τρίφτη ή κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε, λίγο κάρυ, λίγο κόκκινο πιπέρι και μαύρο πιπέρι.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις ελιές και το γιαούρτι  και ανακατέψτε καλά και προσεκτικά, δεν θέλουμε να πάρετε μια πολτοποιημένη δομή, αλλά οι πατάτες πρέπει να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για δύο άτομα , επομένως ψήνω σε 2 μικρά πήλινα, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για το τυρί στο φούρνο, και ψηστε σε αυτό που διαθέτετε.
Επαλείψτε το πηλινο με ελαιόλαδο και μεταφέρετε ολόκληρο το μείγμα μέσα και απλώστε το χωρίς υπερβολική πίεση.

Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, πριν το τέλος, προσθέτουμε από πάνω λίγο τυρί και γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μετά το ψήσιμο αφήνουμε να κρυώσουμε για λίγα λεπτά,

και στη συνέχεια, σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΤαραμοκεφτέδες με σπανάκι φούρνου
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με γιαούρτι…στο άψε σβήσε