Μακαρόνια με ρικότα λεμόνι και σπάνακι

Απλά με  φρέσκα υλικά, νόστιμη γεύση και έτοιμα σε 30 λεπτά!

Υλικά:

Σερβίρει 2
300g Μακαρονια
250g Baby Σπανάκι
400g Ρικότα ή τυρί κρέμα ή μασκαρπονε
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρύκευμα (οποιο σας αρεσει)
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Μέθοδος:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το ελαιόλαδο, το τυρί παρμεζάνα,
το σκόρδο, καρυκεύματα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Στο τελευταίο λεπτό του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό και μετά προσθέστε το
σπανάκι στην κατσαρόλα. Μόλις μαραθούν, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στο ίδιο τηγάνι.
Προσθέστε τη σάλτσα ricotta και λίγο από το κρατημένο νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν
ομοιόμορφα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε κι άλλο νερό για το μαγείρεμα αν χρειάζεται.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με έξτρα παρμεζάνα, ξύσμα λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Η Συνταγ’η είναι από το  Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο Γλυκάκι με κρέμα και τσιπς σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου