Γρήγορες διπλωμένες πίτσες από το τηγάνι 🍕

Είναι γενικά εξαιρετικές με γέμιση πίτσας, γι ‘αυτό ήθελα να σας προτείνω μια γρήγορη συνταγή, η οποία δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά. Όσον αφορά την ποσότητα, όλα εξαρτώνται από το πόσο μεγάλο αποφασίσατε, πήρα 10 κομμάτια, γιατί έβγαλα τους κύκλους με ένα μικρότερο μπολ. Μπορείτε επίσης να τους κάνετε στο μέγεθος ενός τηγανιού, οπότε θα πάρετε ίσως δύο μεγάλα ή 3 μεσαία, εσείς αποφασίζετε μόνοι σας και θα γράψω τη συνταγη για εσάς. 😊

Υλικά:

200 ml χλιαρό νερό,
80 ml γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
500 γραμμάρια αλεύρι + για πασπαλισμα,
5 γραμμάρια ξηρής μαγιάς ή το ένα τρίτο φρέσκιας (περίπου 15 γραμμάρια).

Για γέμιση:
κέτσαπ,
τυρί,
αλλαντικά,
ρίγανη,
μανιτάρια …

Προετοιμασία:

Προσθέστε μαγιά, ζάχαρη και μια κουταλιά αλεύρι σε χλιαρό νερό και αφήστε το να ενεργοποιηθεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, συνδυάστε αυτό το μείγμα με τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με το χέρι. Ζυμώστε για τουλάχιστον 5 λεπτά, με ελάχιστη προσθήκη αλευριού εάν είναι απαραίτητο. Μόλις η ζύμη γίνει λεία και σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη σε ένα καθαρό μπολ και καλύψτε με τεντωμένο αλουμινόχαρτο ή μια νάυλον μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για περίπου 40 λεπτά.

Συνήθως το προετοιμάζω το βράδυ, μετά το αφήνω στο ψυγείο και το φτιάχνω το πρωί, αλλά αν δεν έχετε χρόνο, δεν χρειάζεται να κάνετε αυτή τη διαδικασία Μεταφέρω τη ζύμη που έχει σταθεί σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανοίγω σε ένα λεπτό φύλλο και βγάζω τους κύκλους. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένας ζυγός αριθμός. Βάλτε τη γέμιση σε έναν κύκλο: κέτσαπ, ρίγανη, αλλαντικά, τυρί, μανιτάρια … και με τον άλλο κύκλο, σκεπάστε και κολλήστε καλά τις άκρες.
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εύκολα μεγαλύτερους κύκλους, οπότε διπλώστε στην μέση τον κύκλο, και κολλήστε τις άκρες. Ο, τι θέλεις. Σε αντικολλητικό τηγάνι, επικαλύψτε με λίγο βούτυρο ή λάδι, θερμάνετε καλά και τοποθετήστε τις προετοιμασμένες πίτσες πάνω του, γυρίζοντας σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε κάθε λεπτό σε δύο για να παρακολουθείτε όταν ψήνονται. Καλύψτε τα έτοιμα πιτσακια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι και απολαύστε!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΨητό κοτόπουλο στο το φούρνο (με γιαούρτι και σουσάμι)
Επόμενο άρθροΧοιρινό Γκιούλμπασι